Akuariumet Kolarorë-Alkaliniteti

Category: Akuaristika | Tags:

Alkaliniteti është një nga parametrat më kritikë në një rezervuar ujor dhe shumë kritik për mjediset detare.

Alkaliniteti është gjithashtu një faktor kufizues në formimin dhe rigjenerimin e shkëmbinjve koralorë.

Për të siguruar rritje të shëndetshme dhe ngjyrosjen e koraleve, është thelbësore të mbani alkalinitetin e qëndrueshëm.

Nivelet e paqëndrueshme mund të shkaktojnë ndryshime në ekuilibrin e pH, të cilat mund të shkaktojnë dëme apo edhe vdekje për koralet dhe peshqit.

Duhet të ruhen nivelet optimale
midis 8-12 dKH (ose 142-215 ppm)

Nëse keni vlera të ulëta/të larta, rregullimi duhet të bëhet gradualisht për të shmangur stresin e koraleve dhe peshkut.

Nivelet e ulëta të shenjave të alkalinitetit:

 • reduktim të ndjeshëm në ritmet e rritjes së koraleve
 • koralet mund të lirojnë indet
 • zbehja e ngjyrës në koralet
 • aftësi më e ulët buferike
  – Luhatjet e pH

Nivelet e larta të shenjave të alkalinitetit:

 • majat e koraleve “të djegura”.
 • Koralet mund të humbasin indet
Koralet kanë nevojë për kalcium dhe karbonate për të ndërtuar skeletet e tyre dhe për t’u rritur

Koralet kanë nevojë për kalcium dhe
karbonat për të ndërtuar
skeletet e tyre.

Koralet kanë nevojë për kalcium dhe karbonat për të ndërtuar skeletet e tyre.

Koralet mund t’i përdorin ato vetëm në format e përmendura, jonet Ca2+ dhe jonet CO32-.

Si punon:

Polipet e koraleve sjellin ujin e detit që përmban këto jone në një “hapësirë kalcifikuese” midis qelizave të tij dhe sipërfaqes për të krijuar karbonat kalciumi (CaCO3) për skeletet e tyre.

Koralet mund t’i përdorin ato vetëm në format e përmendura, jonet Ca2+ dhe jonet CO32-.

Si punon:

Polipet e koraleve sjellin ujin e detit që përmban këto jone në një “hapësirë kalcifikuese” midis qelizave të tij dhe sipërfaqes për të krijuar karbonat kalciumi (CaCO3) për skeletet e tyre.

 • Por nëse këto jone bashkohen në ujin e rezervuarit për të formuar karbonat kalciumi CaCO3, ato do të precipitojnë jashtë tretësirës dhe do të jenë të papërdorshme për koralet në rezervuar.
  Për të parandaluar precipitimin e CaCO3 duhet të ruhen nivelet e duhura të magnezit.

Rekomandimi është 1250 – 1350 ppm

 • Por nëse këto jone bashkohen në ujin e rezervuarit për të formuar karbonat kalciumi CaCO3, ato do të precipitojnë jashtë tretësirës dhe do të jenë të papërdorshme për koralet në rezervuar.
  Për të parandaluar precipitimin e CaCO3 duhet të ruhen nivelet e duhura të magnezit.

Rekomandimi është 1250 – 1350 ppm

Merrni rezultate të sakta për akuariumin tuaj me ujë të kripur me kolorimetrat tanë të thjeshtë të dorës!

HI783

Checker® për Magnezin Marine

Projektuar për të përcaktuar saktë dhe shpejt nivelin e magnezit në mostrat detare (ujore të kripura).

Magnezi

Është parametër jetik në mjediset me ujë të kripur pasi lejon që kalciumi dhe karbonati të jenë të disponueshëm për koralet dhe jovertebrorët.

Alkaliniteti

Kolorimetrat tanë të alkalinitetit mbushin hendekun midis kiteve të testimit të alkalinitetit dhe instrumenteve të avancuara.

Kitet standarde të testimit kanë saktësi të kufizuar pasi ato mbështeten në syrin e njeriut për të përputhur ngjyrat

 • Kolorimetrat tanë të dorës janë të lëvizshëm dhe përshtaten menjëherë në xhepin tuaj.
 • Funksionimi i thjeshtë me një buton e bën të lehtë marrjen e rezultateve tuaja të alkalinitetit.
 • Përmirësoni rutinën tuaj të testimit dhe e përmirësoni atë nga kiti juaj standard i testimit.

HI772

Akuariumi me ujë të kripur
Kolorimetër alkaliniteti
(dKH) Checker® HC

HI772 Checker®HC (Kolorimetri i dorës) ofron një mënyrë të thjeshtë, të saktë dhe me kosto efektive për të matur alkalinitetin në shkallë të fortësisë karbonate, zakonisht shkurtuar si dKH.

Intervali: 0.0 në 20.0 dKH

HI755

Akuariumi me ujë të kripur
Kolorimetër i alkalinitetit
(ppm) – Checker® HC

Kolorimetri ynë i dorës HI755 siguron një rezultat të drejtpërdrejtë të alkalinitetit të ujit të kripur në ppm si CaCO3.

Intervali: 0 në 300 ppm CaCO3

HI97105

Fotometër
Marine Master

Fotometër Multiparametrik Waterproof

 • pH
 • Alkaliniteti
 • Kalciumi
 • Nitrate
 • Nitrite
 • Niveli i fosfateve

Fotometri HI97105 Marine Master kombinon saktësinë dhe lehtësinë e përdorimit në një dizajn të thjeshtë, portativ. Sistemi i avancuar optik ofron saktësi të cilësisë laboratorike ndërsa dizajni i tij miqësor për përdoruesit e bën atë fotometrin e përsosur për nevojat tuaja të testimit të cilësisë së ujit.

HI97105 është projektuar për të përcaktuar me saktësi pH, alkalinitetin, nivelin e kalciumit, nitrateve, nitriteve dhe fosfateve në aplikimet e biologjisë detare.

 • Nuk nevojitet kohë për ngrohje përpara se të bëni matje.
 • Modaliteti tutorial për udhëzime të thjeshta hap pas hapi.
 • CAL CheckTMfor verifikimi dhe kalibrimi i performancës.

HI97115

Marine Master Waterproof
Fotometër Multiparametrik me Wireless

I RI!

HI97115 është një fotometër multiparametrik detar kompakt dhe i gjithanshëm i krijuar për të përcaktuar me saktësi pH, alkalinitetin, amoniakun, kalciumin, magnezin, nitratet, nitritet dhe fosfatet në akuariume dhe aplikime të biologjisë detare.

HI97115 mund të përdoret si një fotometër i pavarur ose mund të lidhet me aplikacionin Hanna Lab me një pajisje inteligjente të pajtueshme nëpërmjet modulit të integruar Bluetooth. Kur lidhet, funksionet e aplikacionit Hanna Lab përfshijnë matjen me aftësinë për të shtuar shënime, regjistrimin e të dhënave me kapacitet të zgjeruar ruajtjeje, ndarjen e të dhënave dhe aftësinë për të krijuar dhe ruajtur grupe metodash.

 • Sistemi optik LED i saktë dhe i avancuar
 • Dizajni i njehsorit IP67 i papërshkueshëm nga uji dhe noton nëse bie në ujë
 • Vleresimi i njehsorit duke perdorur kyvetat e certifikuara CAL Check™
 • Përfshin veçoritë e regjistrimit automatik të të dhënave për të regjistruar me lehtësi deri në 200 rezultate të testimit të ujit
 • Modaliteti tutorial në ekran i udhëzon përdoruesit hap pas hapi gjatë procesit të matjes
 • Opsioni për të caktuar vendndodhjen për leximet e regjistruara
 • Sistemi i mbylljes siguron që kyvetat të vendosen në mbajtës në të njëjtin pozicion çdo herë
 • Përputhshmëria e ardhshme me Hanna Cloud
Autori:
Nives Vinceković Budor
mag.ing.chem.ing.

Rezultatet më të sakta me produktet më të mira

Shërbime

Trajnime

Riparime

Mirëmbajtja