Bëhuni gati për sezonin e pjekjes

Category: Ushqimi | Tags:

Si të piqni një burger perfekt?

Si të piqni një burger perfekt?

Sezoni i pjekjes në skarë erdhi më në fund? Mund të piqni pothuajse gjithçka në skarë dhe gjithçka është e shijshme kur gatuhet në skarë. Një nga ushqimet më të shpeshta të pjekura në skarë janë burgerët. Pavarësisht nëse jeni një mjeshtër i apasionuar i burgerëve në oborrin e shtëpisë tuaj ose pjesë e sektorit HORECA dhe përgatitni hamburgerë për një masë të madhe njerëzish, duhet të dini disa gjëra.

Ngrënia e hamburgerëve është argëtuese dhe e shijshme, por a e dini se për çfarëdo që piqni në skarë, duhet të ndiqni hapat e sigurisë ushqimore?

Mësoni më shumë se si të piqni burgerë të përsosur, të shijshëm dhe të sigurt!

Përpjekja për të ditur kur burgeri juaj është bërë në mënyrën që ju pëlqen më shumë, thjesht duke e parë atë, mund të jetë mjaft e vështirë. Në këtë proces mund të bëhen shumë gabime dhe mund të jeni shumë të pakënaqur.
Por, ky proces është shumë më i lehtë nga sa mendoni dhe do t’ju lërë gjithmonë me burgerin që ju pëlqen më shumë.

Sekreti i burgerit perfekt është temperatura.

Temperaturat e ndryshme shoqërohen me çdo nivel gatishmërie, si dhe kohën e përafërt për secilin.

Burgeri i papjekur ka një temperaturë të brendshme prej 52°C-55°C dhe është krejtësisht rozë në të gjithë hamburgerin

Burgeri gjysëm i papjekur ka një temperaturë të brendshme prej 55°C-60°C dhe ka ngjyrë kafe të lehtë brenda pranë kores së hamburgerit.

Medium Rare ka një temperaturë të brendshme prej 60°C-66°C dhe një qendër që është paksa rozë ndërsa pjesa tjetër e mishit është kafe.

Medium Wellka një temperaturë të brendshme prej 66°C-68°C dhe pjesa më e madhe e mishit është kafe.

Well done ka një temperaturë të brendshme prej 68°C ose më shumë dhe mishi është plotësisht i kaftë në të gjithë brendësinë.

USDA rekomandon gatimin e mishit të grirë në një temperaturë të brendshme prej 68°C ose më shumë për t’u siguruar që keni vrarë bakteret e dëmshme.

Tani që e dini temperaturën e duhur për burgerin e përsosur, duhet të mendoni se si ta matni temperaturën. Hanna Instruments ka zgjidhjen perfekte për burgerin perfekt çdo herë.

HI151-1

Checktemp®4 Temperature Tester red raw meat

Për kuzhinat shtëpiake dhe profesionale, HI151 Checktemp®4 është termometri i përsosur portativ me saktësi të lartë. Ideal për kontrolle në vend dhe matje në një gamë të gjerë temperaturash, termometri i palosshëm Hanna është i preferuari në industrinë ushqimore.  
  • Ngjyra e koduar për të përmbushur rregulloret HACCP.
  • Sonda inoks për futje të lehtë në produktet ushqimore.
  • Ekran i madh LCD.
  • Jo i përshtatshëm për matjen e temperaturës së trupit.

Madhësi sa xhepi

Madhësia kompakte e bën Hanna’s Checktemp ideal për testimin e temperaturës. Një ekran i madh LCD ofron lexime me një shikim nga çdo kënd. Bateria e përfshirë CR2032 Li-ion siguron deri në 4000 orë përdorim të vazhdueshëm.

Shtresë e qëndrueshme

Projektuar për t’i bërë ballë goditjeverë dhe nieve trupi i ri IP67 siguron performancë të lartë në çdo mjedis gatimi. Këta matës janë plotësisht të mbrojtur nga pluhuri dhe depërtimi i ujit nga çdo drejtim. Anët e gomuara ju ndihmojnë të mbani termometrin tuaj.

Karakteristikat më të mira për testim më të mirë

Kalibrimi i instrumentit verifikohet sa herë që termometri ndizet. Termometri përmban një sensor lëvizjeje i cili eliminon nevojën e mbylljes dhe rihapjes së sondës kur njehsori shkon në gatishmëri.

Sonda prej celiku inoks

Sonda e mprehtë, prej çelik inoks, e palosshme është ideale kur testoni ushqime të freskëta, të gatuara dhe gjysmë të ngrira. Maja ndijuese ju lejon të matni me saktësi temperaturën e ushqimit.

Konfigurimi i thjeshtë

Hyni në cilësimet nga ndarja e baterisë për t’i matur në Celsius (°C) ose Fahrenheit (°F). Funksioni i përzgjedhshëm i fikjes automatike zgjat jetën e baterisë për qetësi dhe kursim të energjisë nëse njehsori lihet aksidentalisht i ndezur.

Autori:
Tajana Mokrović, mag.nutr.