BLETARIA – koha e përgatitjes së ushqimit të bletëve!

Category: Agrikultura | Tags: #  #  

Bletaria e sotme fatkeqësisht nuk është më e mundur pa ushqyer bletët me sheqer në formë shurupi apo ëmbëlsirash.

Është thelbësore që bletët të përgatiten me sukses pas dimrit për zhvillimin e pranverës dhe për vjeljen e mjaltit.

Një pjesë do të përdoret si kullota kryesore dhe një pjesë për kullota që do të sjellin mjaltë të tepërt tek bletarët.

Rekomandohet të përdorni ujë të pastër, ujë rubineti të ndenjur një natë më parë për të reduktuar sasinë e klorit.

Sheqeri i bardhë kristalor nga panxhari i sheqerit (saharoza) u bë burimi kryesor i ushqimit për bletët në formën e shurupit të sheqerit në përmasa të ndryshme sheqeri dhe uji.

Shurupi i sheqerit që bletarët përgatisin për bletët e tyre është shpesh me pH të pafavorshëm.

Duke korrigjuar pH në shurupin e sheqerit, ne e bëjmë më të lehtë për bletët për të kthyer tretësirën e sheqerit të saharozës në glukozë dhe fruktozë. Në këtë mënyrë ne ulim tendosjen e konsiderueshme në trupin e bletës. Një nga opsionet për ta lehtësuar këtë, më së shpeshti përdoren probiotikët EM të cilët zakonisht janë pH 2.8 dhe shërbejnë për të ulur pH e sheqerit të tretur në një nivel të pranueshëm.

Natyrisht, synimi është që të kemi bletë të shëndetshme dhe të forta që do t’u sjellin bletarëve të tyre rendimente të larta të mjaltit dhe produkteve të bletëve dhe që ata t’i sigurojnë vetes furnizime për vjeshtë dhe dimër.

Për matjen e pH-it kemi disa opsione:

HI98161

pH Metësr Portativ Profesional FoodCare

HI98161 është një matës pH, i papërshkueshëm nga uji, portativ që mat pH dhe qëndrojnë duke përdorur elektrodën e ajrit të pH FC2023 Foodcare.

 • Përputhet me standardet IP67.
 • Furnizuar me të gjithë aksesorët e nevojshëm për të kryer një matje të pH/temperaturë e paketuar në një cantë mbajtëse të qëndrueshme e termoformuar që i mban matësit, sondat dhe buferët e kalibrimit në vend të sigurt
 • Dizajni i majës në formë konike lejon depërtimin në trupa të ngurtë, gjysmë të ngurtë dhe emulsione për matjen e drejtpërdrejtë të pH në produktet ushqimore

HI99161

pH metër Portativ për ushqimin dhe qumështin

I krijuar për të sjellë thjeshtësi në testimin e pH të ushqimit dhe produkteve të qumështit, matësi i pH HI99161 për ushqimet dhe bulmetin është projektuar për përdorim në sektorin e ushqimit. Sonda e specializuar përmban një trup PVDF, majë konike dhe kryqëzim të hapur duke e bërë atë ideale për matjen e drejtpërdrejtë të ushqimeve gjysmë të ngurta.

 • ±0.02 pH saktësia
 • Vjen me të gjitha tretësirat dhe bateritë e nevojshme – gjithçka që ju nevojitet për të filluar matjen menjëherë.
 • E shkëlqyeshme për përdorim në operacione të vogla ushqimore dhe qumështore, si dhe për hobistët.

Matjet e thjeshta në hojëzat e bletëve:

HI9810382

Testues pH me Wireless HALO2
për Bukën&Brumin

I projektuar për të sjellë thjeshtësi në testimin e pH-it, testuesi i pH HALO2 (HI9810382) është projektuar për përdorim gjatë procesit të pjekjes për të përmbushur rregulloret e pikave të kontrollit kritik të higjienës së ushqimit dhe të analizës së rrezikut (HACCP).

 • Open-source Bluetooth lejon integrim të lehtë në sistemet aktuale të regjistrimit të të dhënave
 • IP65 Mbrojtje rezistente ndaj ujit
 • Elektrodë e specializuar për kontroll në vend
 • E pajisur me gjithçka që ju nevojitet për testim të suksesshëm menjëherë

Përmbajtja e sheqerit

HI96800

Refraktometri dixhital për analizën e sheqerit në të gjithë industrinë ushqimore

Refraktometri dixhital i ri HI96800 i Hanna-s mat Indeksin e Përthyerjes dhe shfaq rezultatet si në formatin e kompensuar me temperaturë (nD20) ashtu edhe në formatin jo të kompensuar me temperaturë (nD) në ekranin LCD me nivel të dyfishtë. Struktura intuitive dhe saktësia e saktë e HI96800 siguron funksionim të lehtë dhe lexime të besueshme çdo herë. Indeksi i Përthyerjes matet për të përcaktuar përbërjen e një lëngu dhe për të vlerësuar përqendrimin dhe densitetin e tij.

Përdoret nga shumë industri, duke përfshirë atë farmaceutike, ushqimore dhe mjedisore, si një tregues i rëndësishëm i cilësisë dhe qëndrueshmërisë. HI96800 gjithashtu konverton Indeksin e Thyerjes në % Brix me shtypjen e një butoni të vetëm.

 • Madhësia e mostrës sa 2 pika metrike (100 μl)
 • E mbyllur mirë me çelik inoks me prizëm optik të shkallës së lartë të bërë nga xhami stralli
 • Koha e shpejtë e përgjigjes prej 1,5 sekondash për leximet e kompensuara me temperaturë

Gjatë 50 viteve të fundit, sasia e të korrave që varen nga pjalmuesit (d.m.th. frutat, perimet, farat, arrat dhe farat vajore) është trefishuar. Bletët luajnë një rol të rëndësishëm në lidhje me sferën e prodhimit bujqësor. Pjalmimi efektiv rrit sasinë e prodhimeve bujqësore, përmirëson cilësinë e tyre dhe rrit rezistencën e bimëve ndaj dëmtuesve.