Përgatisni kremin perfekt çdo herë

Category: Ushqimi | Tags:
Krishtlindjet po afrohen dhe së shpejti ne do të pasurojmë tryezat tona të festave me ëmbëlsira të shumta. Një përbërës i domosdoshëm është kremi, i cili është baza e ëmbëlsirave të shumta.
Kremi brule është një krem bazë që përdoret në ëmbëlsirat tradicionale por edhe moderne me bazë qumështin e ëmbël, djathin ose kremin e gatuar me vezë ose të verdhë veze për ta trashur atë, dhe ndonjëherë edhe miell, niseshte misri ose xhelatinë. Ka disa mënyra për ta bërë atë dhe konsistenca e saj mund të ndryshojë nga një salcë e hollë derdhjeje (crème anglaise) deri te kremi i trashë i pastiçerisë (crème pâtissière).
Kremi zakonisht gatuhet shumë lehtë në një tenxhere në sobë, megjithëse kremi mund të gatuhet në avull, të piqet në furrë me ose pa banjë uji, ose edhe të gatuhet në tenxhere me presion. . Përgatitja e kremit duhet të bëhet me delikatesë, sepse një rritje e temperaturës prej 3–6 °C çon në zierje të tepërt dhe ngjitje. Në përgjithësi, një krem i pjekur plotësisht nuk duhet të kalojë 80 °C. Një banjë me ujë ngadalëson transferimin e nxehtësisë dhe e bën më të lehtë heqjen e kremit nga furra para se të zihet. Shtimi i një sasie të vogël miell misri në përzierjen e sheqerit me vezë stabilizon kremin që rezulton, duke e lejuar atë të gatuhet në një tigan të vetëm. Një banjë me ujë mund të përdoret për të kontrolluar saktësisht temperaturën.
Për të bërë krem të përsosur çdo herë, duhet të keni termometër për monitorimin e temperaturës.
HANNA ka zgjidhjen perfekte për kremin e përsosur!

HI151 Checktemp®

Testimi i Termometrit
për ushqimin
Për kuzhinat shtëpiake dhe profesionale, HI151 Checktemp®4 është termometri i përsosur portativ me saktësi të lartë. Ideal për kontrolle në vend dhe matje në një gamë të gjerë temperaturash, termometri i palosshëm Hanna është i preferuari në industrinë ushqimore.
  • Ngjyra e koduar për të përmbushur rregulloret HACCP.
  • Sonda inoks për futje të lehtë në produktet ushqimore.
  • Ekran i madh LCD.
Autori:
Tajana Mokrović
mag.nutr.

Rezultatet më të sakta me produktet më të mira

Shërbime

Trajnime

Riparime

Mirëmbajtja

Regjistrohu në buletinin tonë