Rëndësia e kujdesit së vlerës së pH për lëkurën

Category: Kozmetika | Tags:
Lëkura jonë përbëhet nga shtresa dhe qëllimi i tyre është të mbrojnë trupin tonë. Secila prej këtyre shtresave ka një pH specifik që mban gjithçka në ekuilibër. Kur barriera juaj e lëkurës nuk funksionon siç duhet (nëse pH është shumë i ulët – acid, ose shumë i lartë – alkalik), mund të jeni më të prirur ndaj acarimeve të lëkurës (kruajtje, akne, infeksione).
Pse pH për kujdesin e lëkurës është kaq i rëndësishëm?
Duke pasur parasysh se produktet skincare aplikohen dhe përthithen nga lëkura jonë, ato veprojnë si një rregullues i pH ose modifikues i pH për lëkurën tonë.
Produktet skincare për balancimin e pH janë ato produkte që imitojnë pH natyral të lëkurës – jo shumë bazik, jo shumë acid – për të mbajtur mantelin e saj acid (i njohur si funksioni pengues i lëkurës, i cili mbron nga bakteret, irrituesit dhe stresorët) të lumtur dhe të shëndetshëm.
Produktet cilësore nuk karakterizohen nga aroma, pamja ose çmimi, por nga përbërja e tyre.
Çfarë është pH?
pH është një shifër që shpreh aciditetin ose alkalinitetin në një shkallë logaritmike në të cilën vlera 7 konsiderohet neutrale, vlerat më të ulëta janë më acide dhe vlerat më të larta më alkaline. PH është i barabartë me -log10c, ku c është përqendrimi i joneve të hidrogjenit në mol për litër.

SKIN GOALS

ACIDIK

Skuqje,Plasaritje
dhe Irritim
Vlera e pH më pak se 7 është acide.

NEUTRAL

Vlera e pH 7 është neutrale

BAZIKE

Thatësi dhe
Shenjat e plakjes
Një pH më i lartë se 7 është bazik.
Ju duhet ta dini pH e saktë të produktit tuaj
Në të njëjtën mënyrë që këto lloj produktesh nuk hollohen para aplikimit, ato nuk duhet të maten në formë të holluar.
Vlerat tipike të pH të produkteve kozmetike më të zakonshme në treg:
 • Pastruesit: pH 4.5–7
 • Tonikët: pH 5–7
 • Sunscreens: pH 5–7.5
 • Eksfoliantët AHA dhe BHA: pH 3.2–3.9
 • Hidratuesit: pH 5–7
 • Serumet: pH 4–6
 • Produkte të vitaminës C (acid askorbik):
  pH 2.6–3.2
 • Produktet e retinolit: pH 4–6.6
Për matjet e pH të kremrave dhe emulsioneve, Hanna ka formuluar sonda speciale për pH.

HI2202 edge®

blu Bluetooth®
Smart pH Elektrodë dhe Matës
Lironi veten nga telat kur kryeni matjet e pH. Hanna Instruments është krenare që prezanton edge®blu, një matës pH që përdor elektroda pH me teknologjinë Bluetooth® Smart (Bluetooth 4.0). Këto elektroda pH lidhen me valë me një pajisje të përputhshme Apple ose Android® që përdor aplikacionin Hanna Lab.
 • edge®blu përdor elektroda pH Bluetooth HALO™ me një sensor të integruar të temperaturës për të dërguar të dhënat e matjes me valë në njehsor ose në një pajisje të përputhshme Apple ose Android që përdor aplikacionin Hanna Lab.
 • edge®blu përmban diagnostifikim të avancuar të elektrodës pH për të siguruar matje pa shqetësime. Diagnostifikimi përfshin veçorinë ekskluzive CAL Check të Hanna-s që paralajmëron përdoruesit për problemet e mundshme gjatë kalibrimit.
 • edge®blu përmban një tastierë me prekje që jep një pamje të veçantë dhe moderne. Tastiera është mjaft e ndjeshme për t’u përdorur me doreza laboratorike dhe ka një përgjigje të shpejtë.
 • edge®blu përmban diagnostifikim të avancuar të elektrodës pH për të siguruar matje pa shqetësime. Diagnostifikimi përfshin veçorinë ekskluzive CAL Check të Hanna-s që paralajmëron përdoruesit për problemet e mundshme gjatë kalibrimit.
 • edge®blu përmban një tastierë me prekje që jep një pamje të veçantë dhe moderne. Tastiera është mjaft e ndjeshme për t’u përdorur me doreza laboratorike dhe ka një përgjigje të shpejtë.
Bluetooth Digital Elektroda e pH
edge®blu përdor elektroda dixhitale pH HALO® Bluetooth. Pasi të lidhet një sondë, të gjitha informacionet e sensorit, duke përfshirë specifikimet e funksionimit të sensorit dhe informacionin e kalibrimit, mund të transferohen. Elektrodat e pH janë të lehta për t’u shkëmbyer kur dëshironi të ndryshoni llojin e matjes pa pasur nevojë për rikalibrim.
I saktë dhe i lehtë për t’u përdorur, testuesi i pH me Wireless HALO2 për kremrat kozmetikë është ideal për matje në mostra që do të ishin një sfidë për elektrodat e pH të dizajnit standard. HI9810432 përmban një trup qelqi jo poroz që pastrohet lehtë dhe i reziston kimikateve të ashpra.

HI9810432

HALO2 pH Meter për kremrat kozmetikë
Elektrodë e rimbushshme
Lidhja e trefishtë qeramike lejon një shpejtësi më të lartë të rrjedhës së elektrolitit nga qeliza e referencës në tretësirë. Kjo shpejtësi e lartë e rrjedhës siguron përgjigje më të shpejtë të elektrodës dhe një matje më të qëndrueshme në solucione viskoze ose mostra me përcjellshmëri të ulët. Dizajni i kryqëzimit të trefishtë parandalon bllokimin dhe çdo kontakt me argjendin në kryqëzim. Tretësira mbushëse do të shpërndahet përmes kryqëzimit qeramik ndërsa përdoret.
HI9810432 mund të përdoret si një testues i pavarur i pH-it ose mund të lidhet me pajisje inteligjente të pajtueshme me aplikacionin Hanna Lab nëpërmjet Bluetooth-it.
I projektuar për të sjellë thjeshtësi në testimin e pH, testuesi i pH i kremrave kozmetikë HALO2 (HI9810432) është projektuar për t’u përdorur me kremrat kozmetikë për t’u siguruar që plotëson standardet e sigurisë.
 • Open-source Bluetooth lejon integrim të lehtë në sistemet aktuale të regjistrimit të të dhënave
 • IP65 Mbrojtje rezistente ndaj ujit
 • Elektrodë e specializuar për kontrollin në vend të pH të kremrave kozmetikë
 • E pajisur me gjithçka që ju nevojitet për testim të suksesshëm menjëherë
Tretësirë pastruese për depozitimet e kremrave kozmetike
Testuesi juaj i pH i kremrave kozmetikë vjen me tretësirë pastruese që është projektuar për të mbajtur elektrodën tuaj të pastër nga akumulimi. Ky kombinim i përqendruar i detergjenteve pastron testuesin tuaj shpejt dhe në mënyrë efektive, në mënyrë që testuesi juaj të qëndrojë në gjendjen optimale.
Kalibrim i lehtë
HALO2 mund të vendoset direkt në buferët tanë të kalibrimit për kalibrim të lehtë. Përdorimi i një bustine kalibruese e Hanna-s siguron që buferi juaj të jetë gjithmonë i freskët.
Tretësirë ruajtëse
Ruajtja e duhur e elektrodës suaj do të sigurojë matje të besueshme dhe jetëgjatësi të gjatë të elektrodës. Tretësira jonë e ruajtjes është e formuluar posaçërisht për të mbajtur xhamin e pH të hidratuar duke minimizuar rritjen e specieve organike.
Autori:
Nives Vinceković Budor
mag.ing.chem.ing

Rezultatet më të sakta me produktet më të mira

Shërbime

Trajnime

Riparime

Mirëmbajtja