Rëndësia e pH në produktet e kujdesit të lëkurës me acid hialuronik

Category: Kozmetika | Tags:

Trupi i njeriut është projektuar në përsosmëri, me menaxhimin përfundimtar të çdo roli të vetëm qelize në kryerjen e një detyre të caktuar.

Deri më tani, organi më i madh në trupin tonë është – lëkura, dhe ajo kryen shumë detyra. Lëkura vepron si një mburojë e papërshkueshme nga uji, izoluese, mbrojtëse e trupit kundër temperaturave ekstreme, dëmtimit të rrezeve të diellit dhe kimikateve të dëmshme. Ajo gjithashtu nxjerr substanca antibakteriale që parandalojnë infeksionin dhe prodhojnë vitaminën D për shndërrimin e kalciumit në kocka të shëndetshme.

Lëkura jonë përbëhet nga shtresa dhe qëllimi i tyre është të mbrojnë trupin tonë. Secila prej këtyre shtresave ka një pH specifik që mban gjithçka në ekuilibër. Kur barriera juaj e lëkurës nuk funksionon siç duhet (nëse pH është shumë i ulët – acid, ose shumë i lartë – alkalik), mund të jeni më të prirur ndaj acarimeve të lëkurës (kruajtje, akne, infeksione).

Kur përdorni produkte për kujdesin e lëkurës, është e rëndësishme të ruani pH natyral, pak acid të lëkurës (rreth 4.9). Kjo vlerë mbron nga bakteret dhe kërpudhat e dëmshme, nxit rritjen e mikroorganizmave të dobishëm dhe mbështet enzimat e vetë lëkurës.

Një shqetësim në vlerën e pH të lëkurës mund të zbulohet nga estetistët duke matur pH direkt në lëkurë.

Hetimi i vlerës së pH në produktet skincare që klientët tuaj po përdorin aktualisht shpesh jep informacion të shpejtë për shkaqet e problemeve të lëkurës: Shumë produkte për kujdesin e lëkurës janë shumë të yndyrshme apo edhe alkaline dhe e rrisin vlerën e pH-it së lëkurës. Tani është e rëndësishme të përdorni produkte skincare të përshtatshme për lëkurën tuaj dhe ta ndihmoni atë të rigjenerohet.

Kjo është pikërisht arsyeja pse ekspertët e kujdesit të lëkurës bëjnë përpjekje maksimale për të siguruar pH-in e duhur tek secili produkt.

Produktet cilësore nuk karakterizohennga aroma, pamja apo cmimi , por nga përbërja e tyre.

Produktet cilësore nuk karakterizohennga aroma, pamja apo cmimi , por nga përbërja e tyre.

Një nga përbërësit kryesorë për kujdesin e lëkurës është acidi hialuronik. Acidi hialuronik përdoret zakonisht si një hidratant – ai absorbon ujin.

Kur aplikohet, funksioni kryesor është të ndihmojë lëkurën të ruajë lagështinë.

Acidi hialuronik ka një pH të ulët dhe mund të jetë i paqëndrueshëm kur përzihet me përbërës të tjerë. Për më tepër, Acidi Hialuronik është një përbërës i shtrenjtë që mund të mos ia vlejë çmimin nëse nuk formulohet siç duhet. Sidoqoftë, kur Acidi Hialuronik formulohet në mënyrë korrekte, ai mund të sjellë përfitime të mëdha si prodhimi i kolagjenit dhe sinteza e acidit hialuronik.

Produktet skincare janë të varur nga pH dhe duhet pasur kujdes i veçantë gjatë formulimeve të këtyre produkteve.

Ju duhet të dini pH e saktë të produktit tuaj

Në të njëjtën mënyrë që këto lloj produktesh nuk hollohen para aplikimit, ato nuk duhet të maten në formë të holluar.
Për matjet e pH të kremrave dhe emulsioneve, Hanna ka formuluar sonda speciale për pH.

HI9810432

Testues pH HALO2 Wireless

për Kremrat Kozmetikë

I saktë dhe i lehtë për t’u përdorur, testuesi i pH me Wireless HALO2 për kremrat kozmetikë është ideal për matje në mostra që do të ishin një sfidë për elektrodat e pH të dizajnit standard. HI9810432 përmban një trup qelqi jo poroz që pastrohet lehtë dhe i reziston kimikateve të ashpra.

Elektrodë e rimbushshme

Lidhja e trefishtë qeramike lejon një shpejtësi më të lartë të rrjedhës së elektrolitit nga qeliza e referencës në tretësirë. Kjo shpejtësi e lartë e rrjedhës siguron përgjigje më të shpejtë të elektrodës dhe një matje më të qëndrueshme në solucione viskoze ose mostra me përcjellshmëri të ulët. Dizajni i kryqëzimit të trefishtë parandalon bllokimin dhe çdo rrjedhje të mundshme të argjendit në kryqëzim.

HI9810432 mund të përdoret si një testues i pavarur i pH-it ose mund të lidhet me pajisje inteligjente të pajtueshme me aplikacionin Hanna Lab nëpërmjet Bluetooth-it.

  • Shtresë kompakte, e papërshkueshme nga uji dhe kalibrim automatik i pH deri në tre pika ose katër pika kur përdoret me aplikacionin Hanna Lab
  • Leximet e kompensuara automatikisht të temperaturës
  • Bluetoothi® lejon integrim të lehtë me aplikacionin Hanna Lab dhe Sistemin aktual të Menaxhimit të Informacionit të Laboratorit (LIMS).
  • Ky testues i pH me Wireless HALO2 është në përputhje me GLP.

IP65 Waterproof

Bluetooth®

E përputhshme me Hanna Lab App

Autori:

Nives Vinceković Budor, mag.ing.chem.ing.

Burimet: