Bakri

Category: Parametrat | Tags: #  
Bakri është një element gjurmë thelbësor për metabolizmin e bimëve si dhe për dietën e njeriut, me një kërkesë ditore prej rreth 2.0 mg.

Bakri është një element gjurmë thelbësor për metabolizmin e bimëve si dhe për dietën e njeriut, me një kërkesë ditore prej rreth 2.0 mg.

Për shkak të lakueshmërisë së tij, përçueshmërisë termike dhe elektrike dhe rezistencës ndaj korrozionit, bakri përdoret gjithashtu në një sërë aplikimesh industriale dhe teknologjike.

Bakri mund të jetë gjithashtu i pranishëm në ujin natyror dhe në rrjedhjet për shkak të përdorimit të gjerë për të kontrolluar rritjet biologjike në rezervuarë dhe tubacione shpërndarëse.

Hanna ofron një shumëllojshmëri opsionesh për përcaktimin e bakrit, disa prej tyre janë:

Kiti i testimit të bakrit: HI3847 është një kit testimi kimik kolorimetrik që përcakton përqendrimin e bakrit në mostra brenda një intervali prej 0 deri në 2,5 mg/L (ppm). HI3847 është i pajisur me të gjithë reagentët dhe pajisjet e nevojshme për të kryer analizën. Kiti i testimit përmban mjaft reagentë për të kryer rreth 100 teste.

Fotometrat portativë HI96747 dhe HI96702 janë për matjen e bakrit në një shumëllojshmëri të gjerë mostrash uji.

Kolorimetra dore Low Range dhe High Range për bakrin: HI702 dhe HI747 Checker®HC janë një mënyrë e thjeshtë, e saktë dhe me kosto efektive për të matur diapazonin e lartë dhe të ulët të bakrit. Të dizajnuara si një alternativë më e saktë ndaj kiteve të testimit kimik, HI702 dhe HI747 ofrojnë rezultate të shpejta dhe të sakta në katër hapa të thjeshtë. HI702 dhe HI747 përdorin një përshtatje të metodës EPA. Reaksioni midis bakrit dhe reagentit shkakton një nuancë vjollce në mostër.

Regjistrohu në buletinin tonë