Matja e lehtë e temperaturës dhe lagështisë në SPA

Category: Pishinat | Tags: #  

Lagështia e lartë në pishinën e brendshme dhe SPA mund të përbëjë një problem të rëndësishëm për sa i përket dëmtimit nga korrozioni.

Monitorimi i duhur dhe kontrolli i lagështisë së zonës rreth pishinës suaj të brendshme është çelësi për të parandaluar zhvillimin e mykut, kalbjes dhe dëmtimit nga korrozioni për shkak të lagështirës së tepërt.

Lagështia mund të jetë një problem në përgjithësi, por veçanërisht e pranishme në pishinat e brendshme shpesh mund të avullojë ujin e klorur, i cili mund të shkaktoi probleme në rrethinën e pishinës tuaj, veçanërisht tek pllakat dhe pajisjet metalike.

Për sa i përket “përvojës së përgjithshme të SPA-ve”, lagështia e lartë çon në një mjedis të keq të brendshëm, i cili përfundimisht çon në një përvojë të keqe të SPA-së.

Për të kuptuar proceset e avullimit dhe dehumidifikimit, duhet të mendoni për ajrin si një përzierje e ajrit të lagësht, përzierje e ajrit të thatë dhe avullit të ujit.

Ajri bymehet kur ngrohet dhe tkurret kur ftohet. Kur ajri ngrohet do të mbajë më shumë avuj uji, dhe kur ftohet mban më pak avuj uji. Kur ajri ftohet ndjeshëm, ai arrin pikën e vesës, që do të thotë se ajri ngopet dhe avujt e ujit kondensohen si ujë.

Pika e vesës është një term vendimtar në lidhje me dehumidifikimin e pishinave të brendshme.

Ajri i lagësht do të kondensohet në një sipërfaqe të ftohtë kur temperatura e sipërfaqes së ftohtë është nën pikën e vesës.

Për të shmangur problemet me lagështinë e lartë të pishinës së brendshme, rekomandohet që të ruhet lagështia relative në 50% deri në 60%.

HI95654

Termo-higrometër me pikë vese
dhe sonda e regjistrimit të të dhënave të kalibrimit

HI95654 është një termo-higrometër portativ i krijuar për të matur temperaturën dhe lagështinë relative (RH).

HI95654 gjithashtu mund të llogarisë pikën dev nga temperatura dhe RH. Për të siguruar mbrojtje maksimale kundër efekteve të lagështisë dhe kondensimit, instrumentet vendosen në një paketim të fortë dhe rezistente ndaj ujit.

Sonda e temperaturës dhe RH është një “sondë inteligjente” e cila përbëhet nga një sensor elektronik i kalibruar në fabrikë, i cili nuk kërkon kalibrim nga përdoruesi.

“Sondat tona të zgjuara” do të funksionojë me cilindo nga njehsorët tanë pa pasur nevojë për rikalibrim, sensori elektronik gjurmon performancën dhe ruan historinë e kalibrimit direkt në sondë.
 • Matjet e njëkohshme të RH dhe temperaturës në një ekran të madh LCD me dy linja
 • Shtresë e papërshkueshme nga uji IP67
 • Vlera MIN, MAX dhe treguesi HOLD

Karakteristikat:

  • Matjet e njëkohshme të RH dhe temperaturës në një ekran të madh LCD me dy linja
  • Njësia e zgjedhur e temperaturës (°C ose °F)
  • HI706023 Sonda e dedikuar e temperaturës dhe RH me sensor elektronik
  • Sonda Quick connect
  • Treguesi i jetëgjatësisë së baterisë dhe zbulimi i baterisë së ulët
 • Treguesi i stabilitetit
 • Funksioni Auto-off
 • Shtresë e papërshkueshme nga uji IP67
 • Vlera MIN, MAX dhe treguesi HOLD
 • Treguesi i stabilitetit
 • HI706023 Sonda e dedikuar e temperaturës dhe RH me sensor elektronik
 • Sonda Quick connect

Specifikimet

RH Intervali 0,0 deri në 100,0 % Rezolucioni RH 0,1 % Saktësia RH ±2,5 % RH (0 deri në 90 % RH); ±3,5 % RH (90 deri në 100 % RH);
Temperatura
Intervali -10.0 në 60.0°C / 14.0 në 140.0°F Rezolucioni 0.1°C / 0.1°F Saktësia ±0.4 °C / ±0.8 °F
Shtesë Specifikimet
Sonda HI706023 RH/sonda e temperaturës
Lloji i baterisë / Jetëgjatësia 1.5 V AAA / 10,000 orë përdorim të vazhdueshëm
Fikja automatike e zgjedhur nga përdoruesi: pas 8 minutash, 60 minutash ose çaktivizohet
Mjedisi 0 deri në 60 °C (32 deri në 140 °F); 98 % RH jo kondensuese
Dimensionet 154 x 63 x 30 mm (6.1 x 2.5 x 1.2”)
Pesha 196 g (6.91 oz.)
Informacione për porosinë
HI95654 furnizohet me HI706023 RH/ sonda e temperaturës, bateri AAA 1,5 V (3) dhe manual udhëzimi.
Autori:
Nives Vinceković Budor
mag.ing.chem.ing.

Rezultatet më të sakta me produktet më të mira

Shërbime

Trajnime

Riparime

Mirëmbajtja