Si ta përgatisni pishinën tuaj për sezonin e ri të pishinave?

Category: Pishinat | Tags: #  

Nuk është kurrë shumë herët (ose tepër vonë) për të vazhduar me mirëmbajtjen e pishinës tuaj.

A mund ta shihni veten tani të shtrirë pranë pishinës së pastër kristal me një koktel në duar? Nuk ka problem, mund të jeni lehtësisht atje pas disa hapave të thjeshtë:

E para dhe më e dukshme është të kujdeseni për mbeturinat dhe gjethet më të mëdha. Fokusi është në çdo gjë të madhe dhe të trashë që mund të bllokojë filtrin e pishinës.

Hapi tjetër dhe më i rëndësishëm është pastrimi i filtrave gjithashtu. Duhet të jetë e lehtë, të pastroni depozitat e mundshme me furçë dhe të vazhdoni me pastrimin e rregullt të ujit.

Në këtë pikë, është koha është të mbushni pishinën me ujë dhe të aktivizoni pajisjet, filtrin dhe pompën e pishinës.

Trajtimi kimik i rekomanduar është hiperklorinimi

Agjentët me bazë klori përdoren më së shpeshti për dezinfektimin e ujit të pishinës. Është e nevojshme të monitorohet niveli i të ashtuquajturit klor i lirë, i cili në ujin e pishinës duhet të jetë në përqendrim deri në 1.02 mg/l.

Për të dozuar siç duhet agjentët e mirëmbajtjes dhe klorifikimit të pishinës, duhet ditur se sa metra kub ujë do të futen në pishinë.

Hiperklorimi i ujit të pishinës kryhet me qëllim për pastrimin e pishinës. Uji i hiperklorur duhet të lihet në pishinë për të paktën 24 orë për të dezinfektuar muret e pishinës. Pas kësaj, uji duhet të kullohet nga pishina, pishina të mbushet me ujë të freskët dhe të kryhet klorimi i vazhdueshëm. Uji i hiperklorur nuk duhet të përdoret për tu larë sepse përmban shumë klor.

Rekomandohet që pishina të stabilizohet për 24-48 orë dhe më pas të testoni nivelet kimike të ujit për ta bërë pishinën tuaj gati për not.

Ka shumë pajisje të disponueshme për të verifikuar që të gjitha nivelet tuaja janë brenda intervalit të rekomanduar:

 • pH: 4 – 7.6. pH është parametri më i rëndësishëm sepse ndikon drejtpërdrejt

tek fuqia dezinfektuese e klorit.

Shumë i ulët: Shtoni bikarbonat natriumi

Shumë e lartë: Zvogëloni-shtoni .bisulfat natriumi/acid muriatik

 • ORP – 650 mV në 750 mV

Shumë i ulët – shtoni klor

Shumë e lartë – nuk ka gjasa të ndodhë

 • Klori: 1.00 – 3.00 ppm

Shumë i ulët – shtoni klor

Shumë i lartë* – Tiosulfat Natriumi / Peroksid Hidrogjeni

*Në fillim mund të keni nivele më të larta për shkak të hiperklorinimit

 • Temperatura– Një rregull i përgjithshëm është që për çdo rritje prej 5,5°C në temperaturën e ujit mbi 27°C, përqendrimi i dezinfektuesit të kërkuar dyfishohet.
 • Alkaliniteti(stabilizon nivelin e pH): 80 – 140 ppm.

Shumë i ulët:shtoni bikarbonat natriumi

Shumë e lartë: Zvogëloni-shtoni .bisulfat natriumi/acid muriatik

Kur të pastroni ujin që të jetë i pastër si kristal, pishina juaj është gati për t'u shijuar.
Ju mund të hiqni shezlongët tani dhe të sillni syze dielli!

Pa trajtimin e duhur, uji i pishinës mund të bëhet lehtësisht josanitar; algat, bakteret dhe mikroorganizmat e tjerë mund të lulëzojnë në ujë.

Ekziston edhe një rrezik nga grumbullimi i mineraleve, i cili mund të shkaktojë dëme të rënda në tubacionet e brendshme ose të shkaktojë depozitime në fundin e pishinës.

Teknologjia mund ta mbajë ujin e pishinës tuaj të freskët dhe të pastër dhe të parandalojë që uji i pishinës të bëhet potencialisht i dëmshëm. Ekziston një shumëllojshmëri sistemesh efikase të trajtimit të ujit në dispozicion, të cilat mund të japin rezultate shumë pozitive së bashku me mirëmbajtjen e duhur.

Sistemet e dezinfektimit të klorit në linjë, shpërndajnë automatikisht klorin në ujin e pishinës. Kjo ruan një sasi konstante të mbetur të klorit, e cila parandalon rritjen e baktereve dhe eliminon ndotësit. Mineralet pengojnë rritjen e baktereve.

Këto sisteme heqin nevojën për të testuar vazhdimisht manualisht dhe rregulluar nivele të shumta kimike të ujit të pishinës në baza ditore dhe javore.

Disa nga sistemet më të njohura të trajtimit të ujit të pishinës:

Analizuesit e klorit, pH, ORP dhe temperaturës - Seria PCA300

Seritë Hanna Instruments PCA310, PCA320, PCA330 dhe PCA340 të analizuesve të klorit, pH, ORP dhe temperaturës janë analizues procesi të kontrolluar me mikroprocesor, të cilët monitorojnë vazhdimisht një rrymë kampioni për përmbajtjen e klorit, pH, ORP dhe vlerat e temperaturës. Analizuesit PCA përdorin metodën Kolorimetrike DPD për përcaktimin e klorit.

 • 4 modele të disponueshme për monitorimin e niveleve të klorit, pH dhe ORP
 • Dy dalje të veçanta të sinjalit 0-20 ose 4-20 mA të përzgjedhur (vetëm PCA340)
 • Ndërfaqja miqësore për përdoruesit thjeshton konfigurimin dhe mirëmbajtjen

Kontrollues pH/ORP - BL122 • BL123

BL122 dhe BL123 janë projektuar për të mbajtur pH dhe nivelet dezinfektuese në pishina, vaskë të nxehtë dhe SPA konstante dhe ofrojnë përfitimin e shtuar të lejimit të lidhjes në distancë dhe aksesit në pajisje nëpërmjet aplikacionit të internetit Hanna Cloud. Këta kontrollues janë të disponueshëm në dy konfigurime. Versioni bazë është modeli inline, i cili lejon instalimin e drejtpërdrejtë të sondës dhe pajisjeve të injektimit kimik në tubacionet ekzistuese. Ekziston gjithashtu një version i montuar në panel me një qelizë të rrjedhës anashkaluese. Qeliza e rrjedhës së anashkalimit lejon kalibrimin dhe mirëmbajtjen e sondës pa pasur nevojë të fikni pompën e riqarkullimit.

Let your dream take you beyond Clouds!

Hanna Cloud është një aplikacion i bazuar në web që ju lidh me pajisje matëse si BL122 dhe BL123. Matjet dhe ruajtja e të dhënave janë të aksesueshme nga kompjuteri, tableti ose telefoni juaj. Matjet, tendencat, historiku, cilësimet e pajisjes, alarmet dhe mesazhet transmetohen në “Pultin” tuaj ndërsa instrumenti juaj mat dhe kontrollon procesin tuaj.

Kontrollues pH/ORP - BL120 dhe BL121

me pompa ushqyese kimike të integruara

Këta kontrollues pishinash janë një sistem i plotë i krijuar për të ruajtur cilësinë e ujit për dezinfektimin e pishinës, vaskës së nxehtë dhe SPA-së. Këta kontrollues janë të disponueshëm në dy konfigurime. Versioni bazë është modeli in-line, lejon instalimin e drejtpërdrejtë të sondës dhe pajisjeve të injektimit kimik në tubacionet ekzistuese. Ekziston gjithashtu një version i montuar në panel me një qelizë të rrjedhës anashkaluese. Qeliza e rrjedhës së anashkalimit lejon kalibrimin dhe mirëmbajtjen e sondës pa pasur nevojë të fikni pompën e riqarkullimit.

Pool Line ORP kontrollues dhe pompë dozimi - BL101

E projektuar për të qenë një zgjidhje e lirë për pronarët e shtëpive dhe kompanitë e mirëmbajtjes për të ruajtur ORP-në ideale gjatë gjithë kohës në një pishinë ose vaskë të nxehtë. Kontrolluesi dhe pompa dozuese ORP BL101 Pool Line është një zgjidhje e plotë me një kontrollues procesi dhe një pompë dozimi kimik. Thjesht fusni sondën dhe valvulën e injektimit në linjë me pompën e riqarkullimit dhe furnizoni oksiduesin (d.m.th. klorin) që do të dozohet.

 • Të gjitha në një tretësirë për ruajtjen e vlerës së duhur ORP
 • Sonda e procesit industrial me fije NPT 1/2 për futje në linjën e riqarkullimit
 • Hyrja për kontrolluesin e nivelit ose ndërprerësin e rrjedhës

BL100 Kontrollues pH dhe pompë dozimi

është një sistem i projektuar për ruajtjen e pH të pishinave, vaskave të nxehta dhe SPA-ve. Në mënyrë tipike klori, qoftë i lëngët apo i ngurtë, është alkalik dhe do të rrisë pH-in e ujit të cilit i shtohet. Ndërsa pH rritet mbi pH 7.4, rritet një formë e klorit të njohur si jon hipoklorit (OCl-). Kjo formë e klorit është 100 herë më pak efektive në vrasjen e baktereve në krahasim me formën tjetër të klorit të njohur si acidi hipokloror (HOCl). Për këtë arsye është e rëndësishme të ruhet niveli i saktë i pH-it në mënyrë që të sigurohet që forma më e fuqishme e acidit hipokloror është e disponueshme për dezinfektim. BL100 u zhvillua për të qenë një zgjidhje e lirë për konsumatorin për të ruajtur pH ideal gjatë gjithë kohës. Thjesht fusni sondën dhe valvulën e injektimit në linjë me pompën e riqarkullimit dhe siguroni kimikatin që do të dozohet.

 • Të gjitha në një tretësirë për ruajtjen e pH të duhur
 • Sonda e procesit industrial me fije NPT 1/2 për futje në linjën e riqarkullimit
 • Hyrja për kontrolluesin e nivelit ose ndërprerësin e rrjedhës

Pasi të keni vendosur opsionet e higjienës, gjithçka që duhet të bëni është të testoni rregullisht ujin tuaj në mënyrë që të mbetet i pastër dhe i përshtatshëm për larje.
Në varësi të opsionit të higjienës që keni zgjedhur (automatike ose manuale) për dezinfektim, ka disa opsione për të testuar ujin me pajisje praktike dore.

HANNA POOL LINE

HANNA Instruments

Është krenarI të prezantoj linjën tonë më të re të instrumenteve të dedikuara posaçërisht për pishina dhe spa – POOL LINE.

Linja jonë e re u zhvillua në përputhje me të gjithë parametrat thelbësorë që nevojiten për të analizuar ujin e pishinave.

Pool Line Pajisje portative

Linja e pishinave HANNA përfshin një gamë të plotë të pajisjeve të testimit

 • Fotometri është projektuar për të matur pH, alkalinitetin, klorin e lirë dhe total, dhe acidin cianurik në pishina, vaskë të nxehtë dhe SPA..
 • Testuesit Pool Line për pH/ORP/Temperatura
 • Termometrat
 • Turbidimetrat
 • Termo-higrometrat

Kështu që pasi të përfundoni me testimin dhe nivelet tuaja të jenë në intervalin e pranueshëm, ju mund të shijoni kohën tuaj të relaksimit pa stres!

Autori: Nives Vinceković Budor, mag.ing.chem.ing.

Regjistrohu në buletinin tonë