Udhëzues për pH

Category: Ebooks | Tags: #  #  
Lexoni informacionin më të detajuar në lidhje me metodat dhe mjetet e përdorura në çdo industri: bujqësi, ushqim dhe pije, kontrollues procesi dhe pajisje laboratorike. Regjistrohu në buletinin tonë për të qenë të përditësuar!

Pastroni rregullisht
Shkaku më i zakonshëm për pasaktësitë e matjes së pH është papastërtia ose pastrimi i gabuar
i elektrodës. Një elektrodë e pastruar
do të sigurojë që maja e sensorit të lexojë saktë, kryqëzimi të ketë rrjedhje optimale dhe kalibrimi do të jetë i saktë.

Hanna mbart tre linja tretësirash kalibruese: HI50XX janë buferë teknikë të çertifikuar që variojnë nga pH 1,00 në 13,00 dhe një saktësi prej +/- 0,01 pH. HI60XX janë buferë millesimalë të çertifikuar që variojnë nga 1.000 në 13.000 pH dhe një saktësi prej +/- 0.002 pH. Së fundi, HI70XX janë buferë të kalibrimit me qëllim të përgjithshëm që variojnë nga 1,68 pH deri në 10,01 pH.

Buferët Hanna janë të standardizuar me matës të saktësisë së lartë të kalibruar sipas referencave NIST. Buferët kalibrues Hanna kanë madhësi bustine si 20 ml, shishe 230 ml, 500 ml, 1 litër dhe 1 gallon. Shumica e buferëve janë të disponueshëm me certifikata, në shishe FDA dhe kanë një jetëgjatësi deri në 5 vjet.

Tretësira Zbatimi/qëllimi
HI7061L Për qëllime të përgjithshme
HI7073L Për proteinat
HI70630L Pastrim me acid për mishin dhe yndyrat
HI70631L Tretësirë pastruese alkaline për mishin dhe yndyrat
HI7074L Për substancat inorganike
HI7077L Për vajin dhe yndyrnat
HI70635L Për depozitat e verës
HI70640L Për depozitat e qumështit
HI70641L Pastrimi dhe dezinfektimi për bulmetin
HI70642L Për depozitat e djathit
HI70663L Për depozitat e dheut
HI70670L Për depozitat e kripës

Kalibroni më shpesh
Kalibroni për të ruajtur saktë funksionimin e elektrodës dhe
për lexime të riprodhueshme.

Duhet që gjithmonë të:
Mbani të hidratuar llambën e qelqit dhe kryqëzimin e elektrodës suaj pH; kjo redukton bllokimin e kryqëzimit dhe përmirëson kohën e përgjigjes.
Mos ruani kurrë elektroda në ujë të distiluar

Përdorni tretësirën ruajtjëse të elektrodës HI70300L për të mirëmbajtur siç duhet elektrodën tuaj.
Tretësirat e mbushjes së elektrolitit kërkohen për elektrodat e rimbushshme. Mbajtja e një niveli të duhur mbushjeje siguron presionin e duhur të elektrodës për të mbajtur rrjedhjen e elektrolitit. Lironi kapakun kur kryeni kalibrimin për të përmirësuar presionin e elektrodës.
Përdorni HI7071L për elektroda me një lidhje ose HI7082 për elektroda pH me lidhje të dyfishtë

Zgjidhni Përzierësin
Koha e përgjigjes dhe saktësia e një leximi mund të ndikohen kur një mostër nuk përzihet. Hanna rekomandon përdorimin e përzierësve magnetikë për të siguruar që mostra të përzihet mirë. Lëvizja e tretësirës do të përmirësojë kohën e reagimit të elektrodës në tretësirë.

Item # Description
HI190M Përzierëse katrore me kapacitet deri në 1 litër
HI181-1 Përzierës i rrumbullakët për kapacitet deri në 1 litër
HI180-1 Përzierës i rrumbullakët për kapacitet deri në 1 litër

Zgjidhni Elektrodën
Shumica e njehsorëve vijnë me
elektroda të përgjithshme. Edhe pse këto funksionojnë mirë për shumë aplikacione, ka një sërë aplikacionesh që kërkojnë elektroda të specializuara si ushqimi, pijet, kozmetika, trajtimi i ujit, etj. Disa faktorë ndikojnë në zgjedhjen e elektrodës së duhur: temperatura e mostrës, viskoziteti, përgatitja e kampionit dhe përbërja e kampionit janë të gjitha të rëndësishme për t’u marrë parasysh.

Përpara se të blini elektrodën e duhur, sigurohuni që të kontrolloni llojin e lidhësit që pranon njehsori juaj: BNC, DIN, Quick DIN, dixhital 3,5 mm, BNC + Pin, Vidë ose T-Type.

Item # Application Connector type
HI1131X General Purpose BNC, BNC+Pin, DIN, digital
HI1230X General Purpose/Field BNC, DIN, digital
FC202X Qumësht, kos, bulmet, mish, ushqime gjysmë të ngurta DIN
FC200X Qumësht, kos, bulmet, mish, ushqime gjysmë të ngurta BNC, DIN, digital
HI1332X Kimikate, matje në fushë QC BNC, BNC+Pin, DIN
HI1043X Hidrokarbure, ngjyra, tretës, ujë deti, acide/baza të forta, tris buffer BNC, BNC+Pin, digital
HI1048X Verë, lëngje frutash BNC, BNC+Pin, DIN, digital
FC232X Mish, djathë, ushqime gjysmë të ngurta DIN, digital
HI1053X Yndyrna, kremra, mostra dheu, ujë të pijshëm, mostra gjysmë të ngurta, emulsione, solucione me përcjellshmëri të ulët, BNC, BNC+Pin, digital
HI1083X Bioteknologji, Mostra< 100uL BNC, BNC+Pin
FC210X Kos, kremra BNC
HI73127X Për qëllime të përgjithshme, për përdorim me matësit HI9812x
HI1296X Ujërat e zeza DIN

Zgjidhni matësin
Lloji i njehsorit që përdorni do të ketë ndikim në leximet që merrni. Hanna pH matësit: testues, portativë, benchtop, dhe kontrollues procesi.
Çdo metër ka përfitime
dhe çmime të ndryshme.

Item # Type Application Description
HALO Matës/elektroda me Bluetooth Të ndryshme HALO pH elektroda me Bluetooth Smart technology lidhen me iPhone,
iPad, iPod, Android
HI98128 Tester Për qëllime të përgjithshme Testues i papërshkueshëm nga uji me një elektrodë të zëvendësueshme
, ideale për aplikime në terren dhe testime bazë të pH
HI9814 Matës portativ Agrikulturë/Hidroponikë Modaliteti i kalibrimit të shpejtë për të kalibruar pH, EC/TDS. $199
Elektrodë e përforcuar për përdorim në hidroponikë për t’i rezistuar ndërhyrjeve elektrike
HI9816x/HI991xx Matës portativ Aplikime specifike Aplikacionet e njehsorëve portativë të papërshkueshëm nga uji përfshijnë; Tokë, qumësht, kos, djathë, ushqim dhe qumësht,
Ujë të pijshëm, Birrë, Verë, Mish, Letër, Lëkurë
HI9819x Matës portativ Industri, laborator dhe në terren I papërshkueshëm nga uji
Matës portativ Hanna Seria HI9819X
vjen me një cantë me të gjithë aksesorët
që nevojiten për matje, regjistron deri në 300 regjistrime,
kalibron deri në 5 pika dhe ka Cal Check.
HI98191 është në gjendje të përdorë çdo elektrodë BNC.
edge HI2002/HI2020 hibrid Laborator, industri, terren, edukim, ushqim Matësi hibrid më i mirë në treg. Kryen kalibrim deri në 5 pika. CAL Check, .001 pH rezolucioni
Matës i stilit të tabletit me prekje me montim në mur. Transferoni të dhënat në
kompjuter ose USB.
HI522x Professional research grade Lab E disponueshme në 1 ose 2 kanale, HI522X janë matësit kërkimorë
që mundësojnë grafikim në kohë reale, kalibrim 5-pikësh,
, lidhje me PC, Cal CheckTM dhe janë plotësisht të personalizueshme.

* CAL Check™ është një sistem diagnostikimi që siguron lexime të sakta të pH çdo herë. Duke paralajmëruar përdoruesit për problemet e mundshme gjatë procesit të kalibrimit, sistemi Cal CheckTM eliminon leximet e gabuara për shkak të elektrodave të ndotura ose të gabuara të pH ose tretësirave të kontaminuara të buferit të pH gjatë kalibrimit. Matësi
do të shfaqë gjendjen e elektrodës dhe kohën e përgjigjes dhe do të bëjë rekomandime në përputhje me rrethanat.

Merrni e-librin tuaj falas të aksesorëve pH këtu.

Lini një koment

Your email address will not be published.