Udhëzues përfundimtar për ORP për pishinat dhe Spa-të

Category: Pishinat | Tags:

Nëse keni ndërmend të jeni pronari i ardhshëm i një pishine ose nëse jeni tashmë një kompani e themeluar që ndërton pishina, duhet të dini se është e nevojshme të ruhet pastërtia dhe higjiena e ujit.

Reaksioni kimik që është thelbësor për kanalizimet ujore është oksidimi. Gjatë procesit të oksidimit në ujin e pishinës, ndodh një shkëmbim elektronik midis klorit (ose ndonjë oksiduesi tjetër) dhe një ndotësi në ujë. Në këtë mënyrë ndotësi është i inaktivizuar dhe kimikisht inerte.

Mjeti më i përdorur për pastrimin dhe trajtimin e ujit të pishinës është klori sepse vret bakteret, viruset, mikroorganizmat e tjerë, si dhe ndotës të tjerë me shumë sukses. Përveç klorit, disa metoda të tjera oksidimi të higjienës së pishinës përfshijnë përdorimin e bromit, jodit, ozonit …

Nëse flasim për oksidimin në ujin e pishinës, një parametër i rëndësishëm është ORP.

ORP ose potenciali redoks është një parametër i cilësisë së ujit që mat kapacitetin oksidues në ujë. Ose për ta thënë ndryshe, ORP është pastërtia e ujit dhe aftësia e tij për të zbërthyer ndotësit. ORP si parametër matet në ujin e pishinës dhe ujin e pijshëm (klori përdoret për dezinfektimin e ujit të pijshëm) dhe na tregon se sa efektiv është klori ose disa oksidues të tjerë në ujë.

Për matjen e ORP ne përdorim sonda ORP që zbulojnë tensionin midis elektrodave dhe na japin një vlerë, njësia matëse e së cilës është milivolt (mV). Oksiduesit do të shfaqin ngarkesë pozitive mV, ndërsa ndotësit do të shfaqin ngarkesë negative mV. Kontrollues ose testues të ndryshëm ORP mund të na ndihmojnë në përcaktimin e sasisë së një oksiduesi që përdoret për kanalizimin e ujit. Megjithëse nivelet optimale të përqendrimit ndryshojnë në varësi të llojit të agjentit të pastrimit, niveli i ORP duhet të mbahet mbi 650 mV për pishinat dhe SPA-të e trajtuara me klor, brom ose jod.

Për të matur vlerën ORP, Hanna Instruments ka pajisje të ndryshme që mund t’ju ndihmojnë në ujin e pishinës. Nga kontrollorët e automatizuar të procesit, te testuesit e thjeshtë të duarve, sigurohuni notim dhe argëtim të kujdesshëm në pishinë me Hanna Instruments.

Analizuesit e klorit, pH, ORP dhe temperaturës - Seria PCA300

Seritë Hanna Instruments PCA310, PCA320, PCA330 dhe PCA340 të analizuesve të klorit, pH, ORP dhe temperaturës janë analizues procesi të kontrolluar me mikroprocesor, të cilët monitorojnë vazhdimisht një rrymë kampioni për përmbajtjen e klorit, pH, ORP dhe vlerat e temperaturës. Analizuesit PCA përdorin metodën Kolorimetrike DPD për përcaktimin e klorit.

 • 4 modele të disponueshme për monitorimin e niveleve të klorit, pH dhe ORP
 • Dy dalje të veçanta të sinjalit 0-20 ose 4-20 mA të përzgjedhur (vetëm PCA340)
 • Ndërfaqja miqësore për përdoruesit thjeshton konfigurimin dhe mirëmbajtjen

Kontrollues pH/ORP - BL122 • BL123

me aplikacionin Cloud Connectivity

BL122 dhe BL123 janë projektuar për të mbajtur pH konstante dhe nivele dezinfektuese në pishina, vaskë të nxehtë dheSPA dhe ofrojnë përfitimin e shtuar të lejimit të largësisë

me Hanna Cloud web app. Këta kontrollues janë të disponueshëm në dy konfigurime. Versioni bazë është modeli inline, i cili lejon instalimin e drejtpërdrejtë të sondës dhe pajisjeve të injektimit kimik në tubacionet ekzistuese. Ekziston gjithashtu një version i montuar në panel me një qelizë të rrjedhjës anashkaluese. Qeliza e rrjedhës së anashkalimit lejon kalibrimin dhe mirëmbajtjen e sondës pa pasur nevojë të fikni pompën e riqarkullimit.

Hanna Cloud:

Hanna Cloud është një aplikacion i bazuar në web që ju lidh me pajisje matëse si BL122 dhe BL123. Matjet dhe ruajtja e të dhënave janë të aksesueshme nga kompjuteri, tableti ose telefoni juaj. Matjet, tendencat, historiku, cilësimet e pajisjes, alarmet dhe mesazhet transmetohen në “Pultin” tuaj ndërsa instrumenti juaj mat dhe kontrollon procesin tuaj.

Kontrollues pH/ORP - BL120 dhe BL121

me pompa ushqyese kimike të integruara

Këta kontrollues pishinash janë një sistem i plotë i krijuar për mirëmbajtjen

e pishinave, vaskës së nxehtë dhe cilësisë së ujit për dezinfektimin e Spa-ve. Këta kontrollues janë të disponueshëm në dy konfigurime. Versioni bazë është modeli in-line, lejon instalimin e drejtpërdrejtë të sondës dhe pajisjeve të injektimit kimik në tubacionet ekzistuese. Ekziston gjithashtu një version i montuar në panel me një qelizë të rrjedhës anashkaluese. Qeliza e rrjedhës së anashkalimit lejon kalibrimin dhe mirëmbajtjen e sondës pa pasur nevojë të fikni pompën e riqarkullimit.

Pool Line ORP kontrollues dhe pompë dozimi - BL101

E projektuar për të qenë një zgjidhje e lirë për pronarët e shtëpive dhe kompanitë e mirëmbajtjes për të ruajtur ORP-në ideale gjatë gjithë kohës në një pishinë ose vaskë të nxehtë. Kontrolluesi dhe pompa dozuese ORP BL101 Pool Line është një zgjidhje e plotë me një kontrollues procesi dhe një pompë dozimi kimik. Thjesht fusni sondën dhe valvulën e injektimit në linjë me pompën e riqarkullimit dhe furnizoni oksiduesin (d.m.th. klorin) që do të dozohet.

 • Të gjitha në një tretësirë për ruajtjen e vlerës së duhur ORP
 • Sonda e procesit industrial me fije NPT 1/2″ për futje në linjën e riqarkullimit
 • Hyrja për kontrolluesin e nivelit ose ndërprerësin e rrjedhës

Për matjet në terren mund të rekomandojmë një gamë të gjerë matësash portativë.

Matës i Papërshkueshëm nga uji Multiparametrik – HI981954

HI981954 Pool Line

Matës i Papërshkueshëm nga uji Portativ

pH/ORP/EC/Temperatura është krijuar për matjen e parametrave kyç të cilësisë së ujit në pishina, vaskë të nxehtë ose SPA. Ky është një matës i avancuar që përdor një sondë të vetme me sensorë të shumtë për të matur parametra të shumtë njëkohësisht dhe për të shfaqur rezultatet si pH, pH në mV, ORP, përcjellshmëri (EC), lëndë të ngurta të tretura totale (TDS), kripësi dhe temperaturë.

Matësi ka një transduktor presioni të integruar për leximet e presionit barometrik.

 • Një sondë me pH/ORP të zëvendësueshme në terren, EC

dhe sensorë të temperaturës

 • Rangimi automatik për leximet EC dhe TDS
 • Shfaq deri në 11 matje në të njëjtën kohë

Matës profesional portativ pH/ORP/ISE i papërshkueshëm nga uji – HI981914

HI981914 Pool Line

Matësi profesional i pH/ORP portativ i papërshkueshëm nga uji është

krijuar për matjen e pH dhe ORP të një pishine, vaske të nxehtë ose ujit në SPA. Ky është një matës i avancuar me shumë veçori, duke përfshirë diagnostikimin ekskluziv të elektrodës CAL Check pH të Hanna-s që përdoret për të identifikuar problemet e mundshme, duke përfshirë kohën e pastrimit të elektrodës, kontrollin e një buferi për kontaminim dhe shëndetin e përgjithshëm të një elektrode pH. Ky funksion mund të përdoret për të identifikuar problemet me sondat e procesit që kanë një lidhës BNC.

 • Matje laboratorike në një matës portativ
 • CAL Check diagnostikimi i avancuar i sondës

• Mjet për zgjidhjen e problemeve për mirëmbajtjen e sondave të procesit

Matës i papërshkueshëm nga uji portativ pH/pH-mV/ORP/temperatura me Sensor Check™ – HI991003

HI991003 është një matës i lëvizshëm pH/pH-mV/ORP/temperaturë kompakt, i papërshkueshëm nga uji, i cili ofrohet i plotë, duke përfshirë një kuti mbajtëse të fortë dhe një elektrodë unike pH/ORP prej trup titani që ka një sensor të integruar të temperaturës. Ky matës vjen me veçorinë tonë unike Sensor Check™ që lejon përdoruesin të përcaktojë statusin e elektrodës në çdo kohë. Matësi përmban një ekran të madh LCD me dy nivele për shikimin e lehtë të treguesve të pH, pH-mV, ORP, temperaturës dhe statusit. Funksionimi i njehsorit është thjeshtuar në dy butona. HI991003 ka një jetëgjatësi të jashtëzakonshme të baterisë prej 1400 orësh përdorim të vazhdueshëm.

 • Kompensimi automatik i temperaturës
 • Kalibrimi automatik me dy pika
 • Waterproof

Për pishina familjare dhe pishina të ndryshme më të vogla mund të përdorni testuesit e instrumenteve Hanna.

Testues ORP/Temperatura Pool Line- HI981204,

HI981204 Pool Line ORP dhe matësi i temperaturës është bërë për matjen e nivelit të oksidimit (klorit) të pishinës, vaskës së nxehtë ose ujit të spa. Ky testues i lehtë dhe i papërshkueshëm nga uji ofron ORP me saktësi të lartë dhe matje të temperaturës.

 • Waterproof
 • Elektrodë ORP e zëvendësueshme
 • Shfaqja e njëkohshme e ORP dhe temperaturës

Testues Combo pH/ORP/Temperatura Pool Line – HI981214

Matësi i pH/ORP është bërë për matjen e pH dhe ORP të

pishinave, vaskës së nxehtë ose SPA-ve. Ky

testues i lehtë, i papërshkueshëm nga uji ofron saktësi të lartë

për matjen e pH, ORP dhe temperaturës në një instruments të vetëm

dore. Nuk ka më ndërrim mes matësve për

matjet tuaja rutinë.

 • Waterproof
 • Elektrodë pH e zëvendësueshme
 • Kalibrim automatik

Regjistrohu në buletinin tonë