Ndikimi i ndryshimeve klimatike në ujin e pijshëm

Category: Uji | Tags: #  
Uji është një nga makronutrientët më thelbësorë. Ju ndihmon të ruani funksionet e trupit si rregullimi i temperaturës së trupit, mbron organet dhe indet e trupit, ndihmon në sekretimin e mbetjeve në trupin tonë, ndihmon në tretje, tretës i shumë përbërësve, ndihmon në përthithjen e lëndëve ushqyese etj.
Jeta e njeriut është e pamundur pa ujë, ndaj duhet të kujdeseni për sasinë dhe cilësinë e ujit që merrni.
Në shumë zona, rritja e temperaturave të ujit do të shkaktojë eutrofikim dhe rritje të tepërt të algave, gjë që do të ulë cilësinë e ujit të pijshëm.
Ne mund ta trajtojmë këtë problem vetëm duke nxitur ndërgjegjësimin se ne të gjithë mund të jemi pjesë e zgjidhjes në mënyrën tonë.
A pini mjaftueshëm ujë?
Pini të paktën 8 gota në ditë ose 1 filxhan për çdo 9 kg peshë trupore.

Koha e gjumit

2 gota

Mëngjesi

2 - 3 gota

2 - 3 orë

2 - 3 gota

Uji i Pijshëm
Siguroni cilësinë e ujit tuaj të pijshëm
Uji i pastër i pijshëm është një nga burimet më të rëndësishme në botë. Është thelbësore të testohen për një sërë parametrash për të mbajtur publikun të sigurt, si dhe për të parandaluar dëmtimin e proceseve të trajtimit dhe mjedisit.
Instrumenta për të siguruar cilësinë e [number one]produkteve.
mbajeni ujin tuaj të pastër dhe të sigurt
Matja e pH e ujit që është e ulët në minerale mund të jetë e vështirë. Sa më e ulët të jetë përmbajtja e mineraleve aq më pak përcjellës do të jetë uji. Uji me përcjellshmëri të ulët paraqet një sfidë pasi pH matësi është një sistem elektrokimik që mbështetet në tretësirën që matet për të qenë përcjellëse.
HI99192 është një matës pH portativ, i cili furnizohet me një elektrodë pH FC2153 të krijuar posaçërisht për matjen e pH-it së ujit të pijshëm. Janë ideale për kontrolle në vend të ujit të pijshëm.

HI99192

Matës portativ pH i ujit të pijshëm

I projektuar për të sjellë thjeshtësi në testimin e pH të ujit të pijshëm, matësi i pH i ujit të pijshëm HI99192 është projektuar për matjen e pH të ujërave të pijshëm.

 • ±0.2 pH Saktësia
 • Sonda e specializuar për ujin e pijshëm.
 • Vjen me të gjitha tretësirat dhe bateritë e nevojshme – gjithçka që ju nevojitet për të filluar matjen menjëherë.
Analizë e avancuar fotometrike
 • Nevoja Kimike për Oksigjen (COD)
 • Klori i lirë
 • Klori Total
 • Testues për fortësinë
 • Azoti
 • Fosfori Total

HI83399

Matës Multiparametrik për Ujin dhe Ujërat e Zeza (me COD) Fotometër dhe pH metër

Monitoroni nivelet e lëndëve ushqyese biologjike dhe kimike në rrjedhën tuaj për t’u siguruar që jeni në përputhje me EPA dhe organet e tjera rregullatore. I krijuar me industrinë e ujit në mendje, HI83399 mat 40 parametra të ndryshëm kyç të cilësisë së ujit dhe ujërave të zeza.

HI801

Spektrofotometri Visible iris

Partneri juaj në përsosjen e analizave laboratorike fotometrike:
spektrofotometri visible nga Hanna. Ndryshe nga fotometrat, irisi mat të gjitha gjatësitë e valëve të dritës së dukshme, jo vetëm gjatësitë valore të paracaktuara për pajtueshmërinë dhe saktësinë e plotë të metodës.

Matja e oksigjenit të tretur me teknologji optike

HI98198

Matësi optik për oksigjenin e tretur
Matësi optik i oksigjenit të tretur HI98198 e bën matjen e përqendrimit të oksigjenit të tretur pa probleme. Teknologjia optike DO nuk kërkon një shpejtësi minimale të rrjedhës, kështu që ka pak devijime në leximet tuaja. E përkryer për matje në terren ose për në laborator, sonda Quick Connect nuk kërkon membrana, tretësira mbushëse dhe kohë para-ngrohjeje, për të filluar matjet. Matësi juaj vjen i kompletuar në një cantë të fortë dhe të personalizuar për transport të lehtë.
Qartësia e ujit

HI98703-02

Matës Portativ i Turbullirës

Turbullira është një matje optike që tregon praninë e grimcave të pezulluara. Ajo matet duke emëtuar dritën përmes një kampioni dhe duke përcaktuar sasinë e përqendrimit të grimcave të pezulluara. Sa më shumë grimca të jenë në një tretësirë, aq më e lartë është turbullira. Uji i pijshëm dhe impiantet e ujërave të zeza bashkiake shpesh heqin turbullirën me një kombinim të filtrimit të rërës, rezervuarëve të vendosjes dhe kulluesit.

Kthejeni telefonin tuaj në një matës profesional të pH
Matjet e pH janë të thjeshta dhe të përshtatshme me një testues me valë Bluetooth®5.0 të çiftuar me pajisjen tuaj Apple ose Android.

HI9810402

Testues pH Testues pH i rimbushshëm për laborator

Testuesi ynë i pH në laborator HALO2 Wireless ka një trup qelqi të rimbushshëm dhe një llambë sensori sferike të qelqit të krijuar për përdorim të përditshëm laboratorik.

 • Open-source Bluetooth lejon integrim të lehtë në sistemet aktuale të regjistrimit të të dhënave
 • IP65mbrojtje rezistente ndaj ujit
 • Elektrodë e specializuar për qëllime të përgjithshme
 • E pajisur me gjithçka që ju nevojitet për testim të suksesshëm menjëherë

HI98494

Matës Portativ për pH/EC/DO
me Bluetooth

Funksional dhe i saktë, ky matës është i aftë të testojë 12 parametra të ndryshëm të cilësisë së ujit duke përdorur pH, EC dhe sensorë optikë DO. Transferoni të dhënat në një pajisje inteligjente për rishikim ose ndarje me lidhjen e integruar Bluetooth dhe aplikacionin Hanna Lab.

 • I papërshkueshëm nga uji (matër i vlerësuar me IP67, sonda e vlerësuar me IP68)
 • Regjistrimi automatik i intervalit deri në 45,000 mostra ose log-on-demand
 • E përkryer për profesionistët e mjedisit dhe industrisë.

Seria HI5000

Matësa Benchtop

E përkryer për çdo laborator, Matësit e Serisë HI5000 mbështesin një gamë të plotë elektrodash pH, si dhe modele që ofrojnë matje selektive të joneve, përcjellshmërisë dhe oksigjenit të tretur. HI5222, HI5521 dhe HI5522 gjithashtu kanë aftësi me dy kanale në mënyrë që të mund të matni 2 parametra njëkohësisht një herë.

Mjete të avancuara për nevoja të avancuara
Titruesit automatikë nga Hanna kombinojnë performancën e përparuar me saktësinë.
 • pH
 • Alkaliniteti
 • Aciditeti
 • Fortësia e ujit
 • Klori
Mini titrues
për Aciditetin e Titrueshëm
Titrues Automatik
Titrues Potenciometrik
Elektroda e duhur mund t’i bëjë të lehta për t’u matur mostrat më të vështira.

HI90060x

Elektrodat fotometrike

Për shumë titrime, një përcaktim potenciometrik i pikës së ekuivalencës thjesht nuk është i mundur. Në këto raste, preferohet përdorimi i një sondë fotometrike për përcaktimin optik të një pike fundore gjatë analizës vëllimore.

Hanna Instruments prezanton Serinë HI90060x kur ndryshimi i ngjyrës është ende zgjidhja më e mirë.

 • 4 gjatësi vale të ndryshme (@525nm, @625nm, @590nm, @470 nm)
 • Më pak mirëmbajtje
 • Ideale për reaksionet kolorimetrike
Autori:
Nives Vinceković Budor, mag.ing.chem.ing.