Rëndësia e pH në brumin e biskotave

Category: Ushqimi | Tags:
Biskotat janë një nga ëmbëlsirat më të preferuara në botë.
Biskotat gatuhen nga mielli i rafinuar, lloje të ndryshme sheqeri që ndikojnë në shijen dhe strukturën e produktit përfundimtar, një lidhës që përmban lagështi, vezë dhe yndyrna si gjalpi, një agjent tharës dhe shije të tilla si erëza, fruta, çokollatë dhe fruta të thata. Kur bëni biskota është e rëndësishme të balanconi përbërësit e ndryshëm për të siguruar strukturën dhe fryrjen e duhur të biskotave gjatë pjekjes.
Përveç karakteristikave fizike, një ekuilibër i duhur i përbërësve do të ndikojë gjithashtu në jetëgjatësinë. Gjatë pjekjes, kërkohet një sasi e duhur e agjentit tharës për të arritur produktin përfundimtar të dëshiruar. Llojet më të zakonshme të agjentëve tharës që përdoren në pjekje janë soda e bukës dhe pluhuri për pjekje. Ndërsa piqen biskotat, uji në brumë vlon dhe kthehet në avull në afërsisht 100 gradë Celsius. Avulli i prodhuar më pas reagon me sodën e bukës ose pluhurin për të krijuar gazin e dioksidit të karbonit. Është ky gaz që bën që biskota të fryhen. Efektiviteti i këtij procesi mund të ndikojë në shkrirjen, përtypjen dhe krokantesën e biskotave.
Nëse pH i përzierjes së sodës/pluhurit nuk matet, atëherë kjo mund të shkaktojë që pH tek brumi i përzier të jetë shumë i ulët ose shumë i lartë. Për të kufizuar rritjen e baktereve, brumi i papërpunuar i biskotave duhet të jetë nën pH 8. Prandaj është gjithmonë e rëndësishme të masni pH e përzierjes tuaj. Është e rëndësishme të monitorohet pH në brumin e përzier për të siguruar një jetëgjatësi të mjaftueshme dhe një produkt të pjekur me cilësi të lartë.
Për matjen e pH në brumin e biskotave, HANNA ka disa zgjidhje.

HI98161

pH Metësr Portativ Profesional FoodCare
HI98161 është një matës pH, i papërshkueshëm nga uji, portativ që mat pH dhe temperaturën duke përdorur elektrodën e specializuar të pH FC2023 Foodcare. Ky matës profesional, i papërshkueshëm nga uji përputhet me standardet IP67. HI98161 furnizohet me të gjithë aksesorët e nevojshëm për të kryer një matje të pH/temperaturë i paketuar në një cantë mbajtëse të qëndrueshme e termoformuar që i mban matësit, sondat dhe buferët e kalibrimit në vend të sigurt.

HI99161

pH Metër portativ
për Ushqimet dhe Bulmetin
I krijuar për të sjellë thjeshtësi në testimin e pH të ushqimit dhe produkteve të qumështit, matësi i pH HI99161 për ushqimet dhe bulmetin është projektuar për përdorim në sektorin e ushqimit. Sonda e specializuar përmban një trup PVDF, majë konike dhe kryqëzim të hapur duke e bërë atë ideale për matjen e drejtpërdrejtë të ushqimeve gjysmë të ngurta.
  • ±0.02 pH saktësia
  • Vjen me të gjitha tretësirat dhe bateritë e nevojshme – gjithçka që ju nevojitet për të filluar matjen menjëherë.
  • E shkëlqyeshme për përdorim në operacione të vogla ushqimore dhe qumështore, si dhe për hobistët.
Autori:
Tajana Mokrović
mag.nutr.

Rezultatet më të sakta me produktet më të mira

Shërbime

Trajnime

Riparime

Mirëmbajtja

Regjistrohu në buletinin tonë